Panoràmica Valldan

Notícia

S'inicien les obres al Pol. Valldan

Berga inicia les obres al Polígon de la Valldan amb la reordenació i millora del camí de Can Ballús

La via es convertirà en els propers mesos en un carrer de doble sentit que permetrà que els vehicles puguin circular en ambdós sentits sense necessitat de rodejar tot el polígon

 

L'Ajuntament de Berga ha iniciat ja les obres de millora d'un tram del camí de Can Ballús, situat al Polígon Industrial de la Valldan. Aquestes obres formen part del projecte de modernització i adequació del polígon pel qual l'Ajuntament de Berga va obtenir una subvenció d'1 milió d'euros en el marc del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019 de la Diputació de Barcelona i que contempla fins a 9 línies de millora diferents a la zona. 

El camí de Can Ballús, que connecta les dues principals del polígon entre el Pàdel Indoor Berguedà i Càrniques Valldan, es convertirà en un carrer de doble sentit. Fins ara els vehicles que circulaven pel carrer de Sant Bartomeu havien d’arribar al capdavall de tot del polígon per agafar el carrer de pujada, el camí de Garreta. En els propers mesos, amb la reodernació del camí de Can Ballús, hi haurà una alternativa que permetrà canviar de sentit sense haver de rodejar tot el polígon.

Aquesta serà la primera actuació que es faci i constarà de la reurbanització d'un tram del camí de Can Ballús consistent en la reordenació del creuament amb el camí de Garreta, la renovació total de les voreres i paviments de les calçades, l'adequació de les àrees d'aparcament situades al costat sud del carrer, l'enjardinament, la plantació d'arbres a la zona d'actuació i la instal·lació d’un sistema de reg, l'adequació de l'enllumenat a la zona d'aparcaments per millorar-ne l'ús i la seguretat i la instal·lació d’un punt de recàrrega per a dos vehicles elèctrics. 

Les obres d'adequació del camí de Can Ballús, al tram entre el camí de Garreta i el camí de Sant Bartomeu, tindran una durada aproximada de quatre mesos i l'empresa encarregada d'executar els treballs serà Pasquina S.A, segons han informat fonts de l'Ajuntament de Berga. El cost total del contracte és de 226.193,30 euros i es finança amb fons propis i de la Diputació de Barcelona. 

Entre la resta d'actuacions previstes per modernitzar el polígon hi ha la necessitat millorar la xarxa d'aigua garantir el servei i evitar que qualsevol incidència afecti a totes les empreses del polígon. Així com permetre desplegar la xarxa d'aigua calenta procedent de la central de biomassa, fer el soterrament de la fibra òptica, adequar els vials d'accés per a vianants i bicicletes al polígon i millorar la calçada, les voreres, la vegetació i les zones d'aparcament. També es crearan 96 places d'aparcament al carrer Germans Farguell. 

La finalitat d'aquest seguit d'accions és la millora dels serveis i de l'accessibilitat interna al Polígon Industrial de la Valldan, incorporant-hi factors de sostenibilitat, qualitat i innovació, sobretot tenint en compte que es tracta d'una zona industrial construïda durant els anys 70 del segle passat. 

 

Bases del projecte de millora

L'Ajuntament de Berga ha posat la base d'aquest projecte després de valorar diferents estudis tècnics i de viabilitat econòmica redactats anteriorment que han estat determinants per establir on calen millores i de quin tipus. S'ha tingut en compte l'avantprojecte de millora del paviment i serveis al polígon, el projecte d'urbanització, el projecte La Valldan Innova i el projecte PAE de Millora dels Polígons Industrials de la Diputació de Barcelona.

A més, s'ha valorat l'objectiu de millorar l'accessibilitat interna al Polígon Industrial de la Valldan, incorporant factors de sostenibilitat, qualitat i innovació, considerant que amb la reducció dels itineraris de circulació interna del polígon s'obté una millora funcional i mediambiental.