GENER 2017

1 Febrer: Jornada REACH Manresa


El proper dimecres 1 de febrer, de 9:30h a 12h, es farà a Manresa la “Jornada REACH. Informació sobre la normativa europea de regulació de substàncies químiques

Serà una jornada informativa per a empreses catalanes que comercialitzen substàncies químiques o productes que les contenen sobre les obligacions derivades de la normativa europea REACH que regula la fabricació, el subministrament i l’ús de substàncies químiques dins l’espai econòmic europeu. En aquesta sessió es farà especial èmfasi en el nou termini de registre de substàncies químiques REACH 2018. Segons aquest, les empreses que fabriquin o importin de fora de la Unió Europea substàncies químiques en quantitats entre 1 i 100 tones anuals estan obligades a fer un registre de les seves substàncies abans del 31 de maig de 2018 davant l’Agència Europea de Substàncies i Mescles Químiques.

 

Totes aquelles substàncies químiques no registrades a partir d’aquesta data no podran ser comercialitzades i es consideraran il·legals al mercat. Les obligacions de les empreses varien segons la seva posició dins la cadena de subministrament (fabricant, importador, distribuïdor, usuari intermediari). Per facilitar a les PIMEs la seva adaptació a la normativa, els diferents departaments implicats (Departament de Territori i Sostenibilitat, Departament de Salut, Departament d’Empresa i Coneixement, amb la col·laboració de la federació d’empreses químiques de Catalunya FEDEQUIM) estan duent a terme aquestes iniciatives d’informació i formació per a les empreses del teixit industrial català.

 

 Programa

09.30 h Benvinguda i presentació de la jornada

09.40 h Recursos i eines de suport. Web REACH

09.50 h REACH 2018. Afecta a la meva empresa?

11.20 h Experiència. Casos d’empreses

11.40 h Torn obert de preguntes

 

               Per a més informació i inscripcions, entreu al següent enllaç: Jornada REACH