SEPTEMBRE 2020

Ajuts a la mobilitat sostenible


La Generalitat obre una línia d’ajuts de 16 milions per a l’adquisició de vehicles elèctrics i la instal·lació de punts de recàrrega

El departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), ha obert avui la convocatòria d’ajuts per a l’impuls de la mobilitat sostenible, dotada amb 16,1 milions d’euros i que inclou subvencions a l’adquisició de vehicles elèctrics i a la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, entre d’altres. Els ciutadans podran sol·licitar les ajudes, que formen part del Programa MOVES, a partir de demà, 17 de setembre.

Els quatre àmbits d’actuació són:

– Adquisició de vehicles d’energies alternatives: se subvencionarà l’adquisició de vehicles d’energies alternatives amb quantitats d’entre 750 i 15.000 euros, en funció de la seva tipologia i tecnologia de propulsió. Aquesta línia comptarà amb una dotació de 6,98 milions d’euros. La línia està destinada a ciutadans, professionals, empreses, comunitats i administracions.

 

– Implantació d’infraestructura de recàrrega de vehicles elèctrics: se subvencionarà la implantació d’infraestructura de recàrrega de tot tipus –vinculada o domèstica, convencional, semiràpida i ràpida- tant per a particulars com per a empreses i administracions. Aquesta línia comptarà amb una dotació de 5,64 milions d’euros.

 

– Implantació de sistemes de préstec de bicicletes elèctriques: Aquesta línia, orientada a administracions, empreses i institucions, comptarà amb una dotació de 0,48 milions d’euros. L’ajut cobreix fins a un 30% de la despesa elegible, amb un màxim de 100.000 per sol·licitud.

 

– Implantació de mesures contingudes en plans de transport a la feina d’empreses: aquesta línia pretén incentivar les empreses o centres de treball (polígons industrials, etc.) a aplicar mesures que formin part dels seus Plans de transport o de desplaçament, i comptarà amb una dotació d’1,61 milions d’euros. La convocatòria tindrà en compte l’ordre d’entrada de les sol·licituds, de manera que l’adquisició d’un vehicle no garanteix disposar de l’ajut.

ENLLAÇ A LA RESOLUCIÓ DEL PROGRAMA MOVES II