ABRIL 2016

El Berguedà a la fira agroalimentaria


La Comarca es situa a l’aparador de l’alta qualitat agroalimentària

 

 

Ahir va obrir les portes la Fira Alimentària, la cita més important del sector de l’alimentació i les begudes. Durant quatre dies, Barcelona és converteix en el millor centre de negocis per trobar proveïdors i clients, per descobrir els productes més innovadors i per conèixer les novetats del sector.

 

En aquesta edició, les empreses agroalimentàries del Berguedà participen sota el paraigües del Clúster de Muntanya, associació empresarial de productes agroalimentaris nascuda al Berguedà, que busca promoure, fomentar i contribuir a la competitivitat d’aquest sector al territori de muntanya de Catalunya i situar els seus productes en el posicionament de qualitat superior.

 

El Clúster ocupa tota una illa del sector Fine Foods, espai destinat a la participació de tots aquells productes que prioritzin el seu posicionament com Gourmet o Delicatessen. Concretament, en l’espai del Clúster de Muntanya es poden trobar les empreses del grup natural i gourmet:Especialitats Viñas, Formatges Cuirols, Germans Caus i Masia Fontirons, com també les empreses de producte ecològic: Salt del Colom i Casabella Natura (Casabella bio).

 

El Berguedà té en l’agroindústria no només un dels sectors més importants de l’economia, sinó també un dels àmbits amb majors oportunitats de creixement. Amb el 17,1% del PIB industrial del Berguedà, l’agroindústria és un dels sectors exportadors més dinàmics de l’economia i amb major projecció internacional. Per això, gairebé fa una dècada que l’antic Consorci de Formació i d’Iniciatives Cercs – Berguedà va iniciar l’aposta per donar suport al sector agroalimentari del Berguedà amb els projectes de Posa’t el Berguedà al teu plat o la participació en accions promocionals dels productes singulars o, més recentment, la implicació de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà en la Xarxa de productes de la Terra de la Diputació de Barcelona.