MARÇ 2016

El CEC millora les instal·lacions


Des del 2007, el Centre d’Empreses de Cercs de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà ha rebut inversions de més 1,5 milions per convertir l’espai industrial de l’antiga Cimentera de Cercs en un veritable centre d’empreses industrials i de formació.

 

Senyalització

L’Agència de Desenvolupament del Berguedà ha culminat aquesta setmana la instal•lació de la nova senyalització i l’adequació de naus industrials per l’allotjament de noves activitats empresarials al recinte industrial del Centre d’Empreses de Cercs.

 

En aquesta darrera inversió, s’ha harmonitzat la senyalització del recinte amb panells indicatius de numeració de les naus industrials i de les empreses instal•lades, s’ha construït un mapa de situació del polígon industrial, i s’ha col•locat panells indicatius per millorar l’accés al recinte.

 

El Centre d’Empreses

Actualment, el Centre d’Empreses de Cercs amb la instal•lació de dues noves empreses –Tractaments Industrials Soldeber Prescad Engineering Pressure Equipment – es troba en el 80% d’ocupació i ja són 10 activitats empresarials que operen des del CEC, generant més d’una trentena de llocs de treball.

 

El Centre d’Empreses de Cercs és un recinte industrial que dóna suport a les empreses de nova creació a través d’un Viver d’Empreses Industrial o també, a activitats empresarials en fase de consolidació i creixement, oferint naus industrials, despatxos i tallers de fusteria, soldadura o mecanitzats, en règim de lloguer en condicions preferents. A més a més, disposa d’un centre de serveis comuns amb Sales de reunions i Sala d’actes a l’abast de totes les entitats i empreses del territori.

 

La voluntat de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà és continuar apostant per millorar i invertir en el Centre d’Empreses de Cercs per consolidar-lo en una infraestructura que permeti la creació d’empreses i ocupació, posicionant el nostre teixit empresarial.

 

Planta fotovoltaica

L’any 2012, el Consorci de Formació i Iniciatives Cercs – Berguedà (antecessor de l’ADBerguedà) va aprofitar la substitució de les cobertes de fibrociment per instal•lar un sistema fotovoltaic de 64 kW amb una producció màxima estimada de 86.641,57 kWh/any i una vida útil de 25 anys.

 

En aquest 4 anys de vida de la planta fotovoltaica del CEC, s’ha generat 366.231kWh, representant un estalvi de consum dels combustibles de fòssils i de gasos de l’efecte hivernacle, i representa una aposta clara de lluita contra el canvi climàtic i de generació de riquesa amb la cura del medi ambient a partir de l’ús de les energies renovables.

 

 Descarrega el catàleg de serveis del CEC

 

Per més informació

Servei d’Innovació i Empresa
Agència de Desenvolupament del Berguedà
Plaça Sant Joan, 16, 1r, 08600 Berga
Tel. 93.824.77.00 ext 1
A/E: agencia@adbergueda.cat