DECEMBRE 2018

El Concurs d'Emprenedors s'estrena a la TV


Aquesta nova proposta organitzada des de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, es porta a terme a través de la Televisió del Berguedà, que el 28 i 29 de novembre ha realitzat les gravacions del programa que s’emetran a principis d’any per la televisió comarcal.

 

En les gravacions del programa els diferents emprenedors presenten els seus projectes davant de persones vinculades al món empresarial a nivell comarcal que els fan preguntes i els orienten en el camí cap a l’èxit, oferint eines per millorar el seu projecte. I sempre contant amb el guiatge del Manel Medina, líder de la televisió Berguedana.

 

En anteriors edicions els projectes es presentaven en paper i un jurat valorava les propostes sense conèixer de primera mà als emprenedors. En canvi, aquest nou plantejament permet a les persones emprenedores defensar el seu projecte en persona, argumentant-lo i justificant-lo davant el jurat. A la vegada que donen a conèixer a tota la població el seu projecte personal, que obre la porta a la generació de possibles col·laboracions i la generació de sinèrgies amb persones, projectes i empreses que puguin estar interessades en les propostes dels emprenedors que participen al concurs.

 

Aquest nou format permet fer aforar i fer més visibles les iniciatives empresarials de la comarca, essent els protagonistes les persones emprenedores així com els seus nous projectes.

 

Aquest nou plantejament es fruit de la col·laboració entre l’Agència i la Televisió del Berguedà, que permet introduir diferents elements innovadors en el concurs d’Idees Emprenedores, com és el cas del vot popular.

 

Enguany hi ha fins a 11 emprenedors amb projectes relacionats amb room escapes, artesania de diferents àmbits (xocolata, esquis i productes higiènics), divulgació de la natura i el cosmos, distribució de productes del sector metal·lúrgic, centre de terapèutic, aplicació mòbil per gestionar el patrimoni cultural comarcal, gestió d’esdeveniments esportius, creació de marca de robaecoaldea a la Colònia Vidal.

 

Les persones participants optaran a: 1r premi valorat en 7.600€; 2n premi valorat en 4.000€; 3r premi valorat en 3.350€; i premi de votació popular consistent en 500€. En total són més de 15.000€ en premis.

 

El programa s’emetrà al gener i durant una setmana tots els programes estaran penjats a xarxes socials, on tothom podrà votar aquells projectes que els hi agradin més. Serà d’aquesta votació a través d’internet que sorgirà el projecte guanyador per vot popular.

 

De manera paral·lela el jurat format per 9 membres d’entitats i empreses es reunirà per valorar els projectes i finalment es realitzarà l’acte d’entrega de premis amb reconeixement a totes les persones participants.

 

Així el Concurs d’Idees Emprenedores, que ha acumulat fins a 122 projectes presentats al llarg del seu recorregut,  arriba a la seva 7a edició amb el format televisiu. Amb diferents novetats que posen la innovació, la persona emprenedora i el seu projecte al centre d’atenció, a través de la difusió a tota la població del seus projectes, que s’espera que inspirin a la població del Berguedà per generar noves iniciatives.