AGOST 2016

En marxa la 5ª Edició del Concurs d'Emprenedors


El Concurs d’Idees Emprenedores al Berguedà és una iniciativa consolidada de l’Agència amb el patrocini de l’Obra Social “la Caixa” per incentivar el talent creatiu, l’emprenedoria i la visualització de joves propostes empresarials al Berguedà.

 

El passat divendres 29 de Juliol, a l’oficina de CaixaBank del Passeig de la Pau de Berga, es va presentar una nova edició del Concurs d’Idees Emprenedores al Berguedà, que enguany celebra la seva consolidació com a eina de foment a la creació d’empresa.

 

El Concurs d’Idees Emprenedores al Berguedà s’estructura en dues categories: Premi a la millor idea, amb distinció única, que es premiarà la idea més innovadora i creativa; i la categoriaPremi emprenedor, amb tres distincions, que premiaran els projectes d’empresa més viables, innovadors i amb major potencial de creixement. Pel que fa al premi a la millor idea, optaran a una distinció de 300€ i un paquet de serveis. En canvi, els projectes empresarials aspirants al Premi emprenedor opten a 3 distincions de 1.000 euros, 700 euros i 400 euros i serveis empresarials valorats en 14.000€.

 

Enguany, s’amplia i s’anticipa el període de presentació de candidatures per aprofitar el període vacances facilitar la preparació de les candidatures. Així, en aquesta edició es podran presentar propostes fins el divendres 28 d’octubre.

 

En la roda de premsa de presentació, el president de l’Agència, David Font, ha destacat el paper de l’Agència com a màquina locomotora per impulsar l’emprenedoria i la creació d’empresa a la comarca del Berguedà, ja que el concurs d’idees emprenedores és una acció important dins del treball de sensibilització i foment del talent, ja sigui des de les escoles i instituts amb projectes com Cultura Emprenedora a l’Escola o Empresa Jove Europea, a persones adultes amb l’Escola d’Emprenedores o els diferents serveis d’orientació i assessorament. A més a més, ha posat de relleu els percentatges de supervivència dels projectes que s’han presentat en d’aquests certàmens. En conjunt, s’han presentat un total de 77 candidatures entre projectes i idees, i 52 d’aquestes propostes s’han posat en funcionament, de les quals el 87% segueixen vives oferint els seus serveis i productes. També, ha volgut agrair la implicació i la col•laboració de l’obra social la Caixa i de les entitats col•laboradores que amb les seves aportacions i serveis contribueixen a la supervivència i la consolidació dels projectes empresarials.

 

Per l’altra banda, el Director de l’oficina de Berga de CaixaBank, Joan Alberch, ha volgut destacar el treball de l’Obra Social de la Fundació “la Caixa” per implicar-se amb el territori i no només contribuir amb la seva missió social d’atenció a les persones amb majors dificultats, sinó que també, de promoció de l’empresa i l’emprenedoria que genera riquesa i ocupació al territori. A més a més, des de l’entitat filial “Microbank”, entitat de finançament a l’emprenedoria, autònoms i petites empreses, ha destinat un volum de 3 Milions d’euros en projectes al Berguedà.

 

En la passada edició, es van presentar un total de 17 candidatures, 11 projecte al premi emprenedor i 6 a la millor idea. De les 6 candidatures presentades al premi a la millor idea, tenim constància que 3 d’elles s’han acabat duent a terme. I de les 11 candidatures presentades al premi emprenedor, 8 d’elles són projectes en funcionament.

 

El Concurs d’idees emprenedores al Berguedà és una iniciativa impulsada per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà amb el patrocini de la Fundació l’Obra Social “la Caixa”, i amb la col•laboració de la Cambra de Comerç de Barcelona – Delegació al Berguedà, l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà, la Universitat de la Catalunya Central – Universitat de Manresa, l’Associació Independent Joves Empresaris de Catalunya, la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya, l’Associació d’Hosteleria i Turisme del Berguedà, l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, Inforber, Assessoria Pujol, Assessoria Plana (Berga i Bagà), Assessoria Puig-reig, Assessoria Guitart, Assessoria Miquela-Garriga, Montraveta&Hernández associats, Assessoria Coma, Assessorament Personalitzat de Pimes, Agroxarxa, Estudi Jurídic Econòmic Serarols & Associats, Fernàndez – Cabra Assessors, MoiAcció i el Diari Regió 7. A més a més, del suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.