OCTUBRE 2018

Eproject4 i Technic22, un projecte en creixement


Entrevista Ramon Villaró, CEO de Technic22 i Eproject4

 

Aquest any han estat presents a les dues fires de maquinaria més importants de l’estat espanyol

 

Ets el CEO de Tèchnic22 i Eproject4, dues empreses que estan ubicades juntes al Polígon de la Valldan (Berga) i podríem dir que son germanes?

  • Sí, treballem de forma conjunta, doncs Eproject4 representa més la part d’enginyeria i comercialització, mentre que Technic22 és més empresa de Serveis Industrials.

 

A què us dediqueu? Explica’ns una mica el què i el com de l’activitat que desenvolupeu:

  • Doncs mira, fem diversos projectes al voltant de l’automatització industrial. Treballem en la fabricació i el desenvolupament de projectes amb robots per mecanitzar de dins de diversos sectors, des de sector aeronàutic, a modelatge per sector escenografia al sector de la ortopèdia, entre altres. Aquest últim (ortopèdia) és on més hem venut. Des d’aquí fem el disseny i muntem la pròpia maquinària. Un cop muntada l’enviem a destinació i allà s’acaba de fer la posada a punt. També hi ha un gruix important de negoci en la part de serveis postvenda que fa Technic22 oferint serveis integrals en manteniment de maquinaria de control numèric.

 

Explica’ns una mica la vostra trajectòria.

  • Doncs comencem aquest projecte al 2010, ara fa 8 anys i la veritat és que estem molt contents de la feina feta aquests anys, del tot l’equip que formen les dues empreses i de lo que hem anat creixent. Actualment som una plantilla d’uns 17 treballadors i també comptem amb personal extern que ens ajuda. Sense anar més lluny, aquest any hem tingut un creixement de gairebé el 20% i esperem poder seguir-ho fent.

 

Quin tipus de competència teniu? Són empreses multinacionals o empreses d’àmbit més reduït?

  • La veritat és que no tenim una competència definida com a tal, sinó que intentem treballar de forma molt adaptada al client. No fem producció en sèrie, sinó que més poques unitats però adaptats perfectament a les necessitats del client.

Treballem tant per empreses de la comarca com per multinacionals d’arreu.

 

Teniu incidència també a nivell internacional?

  • De fet el 50% de la nostra facturació es pot dir que prové d’altres parts del món, de llocs ben diferents. Com t’he dit, al ser una empresa que treballem a mida, podem donar servei a diverses industries de sectors i àmbits geogràfics diferents. La resta del 50% de la nostra facturació es divideix aproximadament a parts iguals entre Espanya i Catalunya.

 

Sabem que aquest any heu estat presents a diverses fires del sector de la maquinària amb empreses molt i molt potents. Com ha sigut la experiència?

  • Sí, aquest any hem estat a les dues fires més importants de l’estat espanyol. En primer lloc la BIEMH (es porta a terme cada dos anys) i posteriorment la fira MetalMadrid. Estem contents de haver-hi estat, doncs això ens fa més visibles dins el nostre mercat i sempre acaba essent una bona oportunitat. No obstant, més enllà d’això, a través de Tecnalia ens van convidar a participar a la jornada AEMAC, també a Madrid el passat mes de setembre. En aquesta jornada vam estar-hi presents amb empreses de la talla d’AIRBUS, AERNNOVA, SEAT, CAF, NAVANTIA, entre moltes d’altres. Es van muntar diverses taules, on nosaltres figuràvem entre els fabricants de maquinària i realment podem dir que va ser un plaer poder estar allà, entre més de 120 participants d’arreu. Tot això ens dóna ressò i empenta a seguir treballant de valent amb nous projectes engrescadors.

 

Quin horitzó es marquen eProject4 i Technic22?

  • Doncs seguir treballant com fins ara, seguir creixent i posicionar-nos dins el sector, però amb la mirada posada al sector aeronàutic on tenim alguns projectes en curs i que esperem que siguin un èxit i ens permetin entrar amb més força.

 

Per acabar, com veus la industria al Berguedà avui en dia?

  • Doncs per ser una comarca relativament petita hi ha forces empreses potents, amb projectes engrescadors. Veig la situació actual millor que fa un temps, tot i que un dels problemes que ens trobem aquí i suposo que no som els únics, recau en la retenció de talent. Sovint ens trobem en dificultats per incorporar nous treballadors qualificats. Bàsicament busquem perfils molt tecnològics i no ens resulta gens fàcil. No obstant, mica en mica crec que es va millorant i la gent torna cap a la comarca.

 

Moltíssimes gràcies pel teu temps Ramon, molta sort i encerts de cara al futur!