JUNY 2018

Finalitza termini Accelera el Creixement


El programa Accelera el Creixement tanca les inscripcions per a la seva 7ª edició a la xifra de 94 candidatures. El programa promogut per la Diputació de Barcelona i PIMEC ha sigut un èxit en les edicions anteriors i s’espera que aquest any no sigui una excepció, tenint en compte algunes novetats que hi hauran.

 

El programa dóna cabuda a totes les empreses que tenen voluntat i ganes d’apostar pel creixement empresarial, vingudes de tota la província de Barcelona i que tinguin més de 5 anys de trajectòria. De les  94 empreses presentades, 3 son berguedanes i les quals es sumaran a les 22 que ja s’hi ha presentat en les edicions anteriors.  

 

El proper pas vindrà donat per l’organització del programa, que arrel de analitzar les dades de les empreses presentades i visitar-les “in situ”, farà una selecció de les 50 que mostren major potencial de creixement i seran acceptades al programa. Pel que fa al Berguedà, de les 22 presentades en les sis primeres edicions, 14 hi han sigut incloses i s’han beneficiat del programa.

 

L’itinerari formatiu o d’acompanyament consta de 80 hores dividides a parts iguals entre sessions presencials a Barcelona i sessions “in company”. Aquestes últimes son personalitzades amb els diferents experts que es posen a disposició de les empreses per a traçar el full de ruta i fer que l’empresa tingui totes les condicions per créixer en els diversos àmbits que es treballen. En aquesta edició s’inclourà un mòdul annex sobre transformació digital i que donarà eines a les empreses per fer un salt més de qualitat en torn a les noves tecnologies.

 

L’Accelera el Creixement mostra unes molt bones valoracions per part de les empreses que ja hi han pres part durant les edicions anteriors. Les empreses de les dues primeres edicions, quatre anys després mostren augments de plantilla del +16% de plantilla, +24% de facturació +20% de benefici abans d’impostos. També, la majoria ha obert nous canals de venda i ha tret nous productes o serveis.

 

Prova d’això, és el cas de l’empresa Gual Steel, que a través del seu Director Comercial, Marc Marsinyach van prendre part en la 3ª Edició, i que defineix el programa com “una gran experiència tan per l’empresa com també a nivell personal, ja que ofereix una primera part teòrica de contingut equiparable al que es veuria en assignatures d’un màster d’empresa compaginada amb una segona part pràctica, on es treballen els conceptes i àrees de creixement definides internament sota la coordinació de consultors de consolidada trajectòria”.

 

L’Accelera el Creixement és transversal en diversos àmbits empresarials, però posa el focus en 4 pilars: la innovació tecnològica, comercialització, internacionalització i organització interna. El Marc Marsinyach ho definia així: “per nosaltres va ser tot un èxit ja que ens va permetre detectar que havíem de redefinir l’organització interna si volíem assolir nous reptes, cosa que ens va permetre fer un important salt endavant en poc temps; vam igualment rebre assessorament en temes de comerç internacional que ens va servir per a entrar en nous mercats fins llavors no atesos. Sens dubte recomanaríem el programa ja que, per un cost pràcticament irrisori a nivell empresa, ofereix un ampli ventall d’oportunitats, requerint això sí una elevada implicació dels participants si es vol aprofitar en tota la seva dimensió”.

 

El programa donarà el tret de sortida al setembre i s’allargarà fins als mesos de maig-juny del 2019, amb el que 50 empreses més de tota la província de Barcelona es veuran beneficiades d’un assessorament i acompanyament expert i que contribuiran a potenciar el teixit productiu del territori.