FEBRERo 2017

Inauguració del Programa Formatiu Texinnova


El passat 9 de febrer, es va inaugurar el curs TEXINNOVA una formació especialitzada i innovadora en el sector tèxtil, a la Sala de Conferències de Innotex Center CTF-UPC de Terrassa.

 

L’objectiu principal del curs és fomentar la creació d’empreses per desenvolupar un nou projecte tèxtil i facilitar a les empreses existents la creació i llançament al mercat d’un nou producte tèxtil innovador, ja sigui en l’àmbit de la moda, la llar, els teixits tècnics o els tèxtils intel·ligents.

 

Aquest projecte formatiu, que es va iniciar el dia 9 de febrer i que té una durada de 5 mesos, ha estat impulsat per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà amb la col·laboració de Innotex Center, la Universitat Central de Catalunya i l’Associació del Tèxtil Mèdic-Sanitari del Berguedà, i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya en el marc del programa Catalunya Emprèn. Un programa formatiu que vehicula tecnologia, innovació, noves oportunitats, models de negoci i gestió empresarial en el sector del tèxtil. I que evoluciona des del disseny del producte, el projecte de fabricació fins la posta a punt de tota la gestió per la comercialització.

 

El sector tèxtil al Berguedà és un sector estratègic, que a banda de gaudir d’una gran trajectòria a la nostra comarca, ostenta el privilegi de tenir encara un llarg camí per córrer en matèria d’especialització, innovació i tecnificació.

 

En els darrers anys, i des de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, s’ha endegat un treball intens per l’impuls d’aquest sector, basat en el desenvolupament d’una política que englobi talència, emprenedoria i innovació, que fomenti la cooperació i el treball conjunt entre les empreses, les administracions, les universitats i els centres tecnològics. Com l’impuls i dinamització per la creació d’una agrupació empresarial en l’àmbit del tèxtil mèdic-sanitari,  o l’organització de formació en els perfils professionals per cobrir demandes d’aquest secto. Tot amb l’objectiu que el teixit empresarial que el conforma esdevingui més fort i competitiu, i al voltant d’aquest es creïn sinèrgies i nous models de negoci.

 

El Berguedà disposa d’empreses pioneres en el tèxtil espanyol, i que es poden enriquir amb la creació de noves unitats productives especialitzades en la fabricació de tèxtils d’un més alt valor afegit. La forta tradició tèxtil i el coneixement del territori són unes fortaleses que cal posar en valor, tot aprofitant les noves tecnologies de la producció i la capacitat innovadora. Per això, hem desenvolupat  aquest programa l’emprenedoria amb l’apalancament de la tecnologia i la innovació al voltant del sector tèxtil-sanitari, TEXINNOVA, amb accions que han de permetre :Formar i tutoritzar persones i equips emprenedors en el sector tèxtil mèdic-sanitari; Fomentar el desenvolupament tecnològic i la innovació en productes tèxtils, tan d’aplicació mèdic-sanitària com d’altra naturalesa; Impulsar start-ups que desenvolupin models de negoci en l’àmbit tèxtil; Establir línies de treball d’aquests grups d’emprenedors i Start-ups amb les empreses del sector tèxtil de la comarca,  que permetin ampliar la cadena i aportar valor afegit.

 

 

Més informació: http://bit.ly/2kcNV9R

Programa formatiu Texinnova: http://bit.ly/2ieWd3h