FEBRERo 2018

Jornada sobre refugi i món rural


El Casal d’Europa, conjuntament amb el Consell Comarcal del Berguedà i l’Ajuntament de Berga, organitza una jornada entorn del refugi i les oportunintats del món rural. Divendres 9 de març de 2018, al pavelló de Suècia de Berga, es portarà a terme una jornada de reflexió i debat entorn del model d’acollida actual així com de les oportunitats que ofereix el món rural respecte l’urbà.

 

En aquest sentit, al llarg del matí es coneixeran les accions d’acollida per part de la Generalitat de Catalunya, a càrrec de l’Oriol Amorós, secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, juntament amb els càrrecs electes de la comarca i persones sol·licitants d’asil. Seguidament, es coneixeran experiències d’acollida de la Unió Europea, de Suècia, Grècia i França per tal d’apropar-nos a altres models. Finalment, es donarà veu a la Universitat de Barcelona per parlar dels canvis demogràfics i els reptes del desenvolupament local i es presentaran quatre projectes d’innovació nascuts arran de l’arribada de sol·licitants de refugi a Catalunya.

 

A la tarda, tindrà lloc la presentació del conte infantil “Vull tornar a ballar”,  escrit pel Grup d’Educació Saber, el qual treballa per a la sensibilització dels infants i les famílies del Berguedà. L’edició del conte ha anat a càrrec de l’editorial L’Albí i ha estat finançat pel Consell Comarcal del Berguedà. Durant l’acte, es liurarà el conte infantil a tots els centres de la comarca de Primària.

 

Per tal de formalitzar la inscripció, cal omplir el formulari https://goo.gl/forms/tmgkpRwFA1W6iCOu2