OCTUBRE 2018

Mapa global d’oportunitats de negoci internacional


El Mapa global d’oportunitats de negoci internacionals identifica els països amb més potencial en 30 àmbits sectorials. Una informació útil i rellevant per a la internacionalització de les empreses catalanes, que els permet prioritzar i seleccionar els mercats per a la seva activitat a l’exterior. El resultat és la identificació de 291 oportunitats concretes (127 d’internacionalització, 26 d’innovació i 138 de mixtes).

 

Totes aquestes oportunitats es poden trobar de forma detallada al Recomanador d’oportunitats de negoci internacionals, una eina interactiva que amb tres clics presenta les opcions que més s’ajusten al perfil de cada empresa. Amb la resposta a tres preguntes sobre la seva dimensió, l’experiència i el sector; qualsevol empresa pot descobrir en pocs segons on l’esperen les oportunitats arreu del món.

 

Els 5 sectors amb més potencial

Per tal de destriar els sectors amb més potencial, l’estudi crea l’Índex d’oportunitats de negoci internacionals d’ACCIÓ, que combina quatre variables: la priorització de mercats d’ACCIÓ, el pes del sector al país, la mida del mercat i la seva posició en el rànquing Doing Business. El resultat final és un valor entre 0 i 10 que reflecteix la combinació d’una anàlisi tan qualitativa com quantitativa.

 

Els resultats d’aquest índex assenyalen com a sectors amb més potencial d’internacionalització per a les empreses catalanes l’alimentació i gurmet, la indústria 4.0 i la impressió 3D, la maquinària i els béns d’equip, la salut i els equipaments mèdics, i l’automoció i moto.

 

Es tracta d’un resultat lògic, que aglutina sectors tradicionalment potents en el teixit empresarial català (alimentació, maquinària, salut i automoció) amb tendències globals com la indústria 4.0 i la impressió 3D.

 

L’anàlisi sectorial, a més, també permet conèixer quins països hi ofereixen més bones perspectives per a les empreses catalanes.

 

L’informe ha analitzat 83 països agrupats en cinc àrees geogràfiques: Àfrica i l’Orient Mitjà, Amèrica del Nord, Amèrica Central i Amèrica del Sud, Àsia i Oceania, i Europa.