FEBRERo 2019

Millorant el treball autònom i les microempreses


Al març s’inicia el Programa Consolida’t pels treballadors autònoms i les microempreses del Berguedà 100% subvencionat, per millorar la seva gestió empresarial la seva competitivitat.

 

Des de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, en col·laboració amb la CTAC-Autònoms (Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya), es posa en marxa el Programa Consolida’t, subvencionat al 100% pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

 

Aquest és un programa de suport a treballadors autònoms i microempreses que té per objectiu millorar la seva gestió empresarial, aconseguir la viabilitat, la consolidació i la reinvenció dels seus negocis, a través de l’assessorament personalitzat i la formació gratuïta.

 

Així, els consultors i formadors experts analitzaran i assessoraran en la situació particular de cada un dels participants durant un període de 10 mesos i, aquests, també rebran formació especialitzada en diferents matèries, com ara el màrqueting digital,  la comunicació, la gestió eficaç del temps, la gestió comercial, el creixement personal, els aspectes jurídics, la elaboració de pressupostos i gestió econòmica, networking i la introducció a la activitat econòmica.

Els participants interessats en el projecte han de complir els següents requisits:

  • Persones treballadores autònomes pròpiament dites o econòmicament dependents (TRADE).
  • Persones treballadores autònomes societàries integrades en una societat civil privada, una comunitat de béns o societat limitada, sempre que no tingui més de 4 persones contractades ni una facturació superior a 500.000€ anuals.
  • Persones treballadores autònomes que hagin cessat en la seva activitat i vulguin dur a terme un nou projecte de treball autònom.

 

Ja està obert el període d’inscripcions de la 6a edició d’aquest programa. La durada prevista és des de mitjans de març fins al novembre. En les edicions passades se n’han beneficiat 15 treballadors autònoms del Berguedà, els quals han pogut millorar la seva competitivitat i sostenibilitat.

 

El Consolida’t forma part dels programes que ofereix l’Agència de Desenvolupament del Berguedà per a la consolidació de les empreses. Alguns d’ells són l’Accelera el creixement, destinat a empreses amb alt potencial de creixement, amb més de 5 anys d’antiguitat i més de 3 treballadors en plantilla, del qual ja s’han beneficiat 18 empreses berguedanes en les 7 edicions passades i, en breu, iniciarem la 8a edició.

 

D’altra banda el Programa de Mentoratge empresarial que començarem al març, a través del qual en la prova pilot inicial 3 persones emprenedores han rebut l’acompanyament de 3 persones empresàries amb experiència de la comarca durant 1 any.

 

Consulta més informació del Programa Consolida’t