SEPTEMBRE 2017

Nova formació per autònoms i emprenedors


Des de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà es segueix apostant pel foment de l’emprenedoria des de diferents vessants amb multitud de programes, treballant totes les fases de creació de projectes empresarials.

 

 

Al mateix temps que es segueix treballant en la consolidació i l’impuls dels projectes, una vegada iniciat el negoci, per tal d’assegurar i refermar l’èxit d’aquest.

 

Prova d’això, per setè any consecutiu (des de 2010) des de l’Agència impulsa un conjunt de cursos de curta durada per oferir als emprenedors, autònoms i també a societats una formació complementària. Aquestes formacions solen ser de un mati o tarda de durada, gratuïtes i amb contingut enfocat als seus interessos o necessitats. El servei és impulsat des de la Diputació de Barcelona i les sessions son impartides per consultores professionals amb els quals es garanteix la qualitat del servei prestat.

 

Prop de 500 persones ja s’han beneficiat de les càpsules formatives per a emprenedors i autònoms, amb unes valoracions molt positives i que fan que l’Agència segueixi treballant per la formació continuada. Les càpsules van variant de temàtica per poder abraçar diferents àmbits com el màrqueting, tràmits legals, captació de clients, assumptes específics per autònoms o com donar a conèixer el negoci, entre altres.

 

Aquest 2017, l’Agència ha estructurat dues tandes de formacions. Una es va portar a terme a la primavera amb 5 formacions:

–        (I) Gestió bàsica, fiscal, laboral i mercantil que un emprenedor ha de saber abans d’obrir un negoci, a càrrec de Àngels Galiana Arranz.

–        (II) Gestió bàsica, fiscal, laboral i mercantil que un emprenedor ha de saber abans d’obrir un negoci, a càrrec de Àngels Galiana Arranz.

–        10 Coses que els autònoms han de saber i ningú els explica, a càrrec de Yolanda Presa (Ypaformació).

–        Com captar els primers clients, a càrrec de Mònica Mendoza (Energivity Consulting).

–        Sessió de Cafè de l’Autònom a Berga: Temàtica LOPD per autònoms, a càrrec de Iván de San Nicolás (CTAC).

* També conjuntament amb la Cambra de Comerç delegació de Berga es va portar a terme una formació sobre facturació electrònica.

 

De cara a la tardor, s’han previst 3 formacions addicionals:

–        2 Octubre, de 9:30h a 14h: Com posar preu als meus productes o serveis, a càrrec de Eulàlia Balañà (EBCCE)

–        9 Octubre, de 9:30h a 13:30h: 10 Coses que els autònoms han de saber i ningú els explica, a càrrec de Yolanda Presa (Ypaformació).

–        23 Octubre de 10h a 14h: Kid bàsic de comunicació per donar a conèixer el teu negoci, a càrrec de Montserrat Codina.

 

També hi ha previst una altra sessió del cafè de l’autònom, encara que falta determinar lloc i temàtica concreta.

 

D’altra banda el passat dilluns 18 de setembre, es va realitzar una altra sessió de facturació electrònica conjuntament amb l’ajuntament de Gironella.

 

Complementàriament cal recordar que fins al 29 d’Octubre hi ha oberta la convocatòria del VI Concurs d’Emprenedors del Berguedà, una altra aposta clara per l’impuls econòmic de la comarca i del suport a noves empreses i emprenedors.