ABRIL 2019

Noves dades de l’estudi “Doing Business 2019”


Com cada any, el Banc Mundial ha publicat les noves dades de l’estudi “Doing Business” que estudia la facilitat de fer negocis en 190 economies del món, examinant les regulacions que afavoreixen o perjudiquen l’activitat empresarial.

 

En aquest últim estudi, l’Estat espanyol ocupa la posició global número 30 de 190, mantenint la mateixa posició respecte el 2018. 

 

“Per crear una empresa a l’Estat espanyol  es necessiten 7 tràmits, que requereixen 12,5 dies i suposen un cost per a l’emprenedor del 4% de la renda per càpita anual”

 

Si ho comparem amb Nova Zelanda que obté la primera posició, la creació d’una empresa només requereix 1 tràmit, 0,5 dies i el cost és del 0,2%. Per tant, hi ha molt marge de millora encara.

 

L’estudi del 2019 confirma també un rècord de 314 reformes reguladores en 128 economies. L’Africa Subsahariana torna a tenir el rècord de reformes en l’últim estudi amb un total de 107 reformes. Les economies BRIC (Brasil, Federació Russa, India i Xina) van introduir un total de 21 reformes.

 

Finalment afegir que Nova Zelanda obté la primera posició en la facilitat de fer negocis, seguit de Singapur, Dinamarca, Hong Kong, Corea, Georgia, Noruega, Estats Units, Regne Unit i Macedònia.

 

Per més informació, podeu seguir aquest enllaç