SEPTEMBRE 2016

Programa Accelera el Creixement


Tres empreses berguedanes “Acceleraran el seu Creixement” en la 5a edició del programa

 

JPM Muntatges Industrials i Tesi Industrial Europe (Verserkal), ambdues de Puig-reig i GUIPU S.A., de Berga han estat seleccionades per participar en la 5a. edició del programa “Accelera el Creixement“, impulsat per la Diputació de Barcelona i PIMEC amb la col·laboració al territori de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, amb l’objectiu d’ajudar-les a impulsar el seu desenvolupament.

 

“Accelera el creixement” té com a objectiu que les pimes obtinguin un pla de creixement de la seva empresa i les eines de suport per realitzar-lo. Les pimes que participen són empreses amb vocació internacional i voluntat d’invertir en el seu creixement, amb almenys tres treballadors i cinc anys de vida, que tenen el centre de decisió ubicat a la demarcació de Barcelona.

 

Ahir, a la tarda la diputada de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Sònia Recasens, i el secretari general de PIMEC, Antoni Cañete, van donar el tret de sortida en una sessió inaugural on van assistir representants de les empreses seleccionades.

 

Durant la sessió inaugural, la diputada de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona,  Sònia Recasens, va assegurar que «les pimes representen en l’actualitat el 99,5% del teixit empresarial i el 70% del total d’ocupació, de manera que la recuperació econòmica depèn també fonamentalment de totes les nostres PIMES». Així, va continuar la diputada, la «Diputació, PIMEC i els Centres Locals de Serveis a les Empreses tenim molt clar l’objectiu del programa: fomentar el creixement del teixit empresarial i reforçar la competitivitat de les empreses; de les vostres empreses».

 

De la seva banda, Antoni Cañete, secretari general de PIMEC, va assenyalar que «som conscients que per reforçar el nostre teixit productiu i millorar la situació actual, hem de contribuir perquè les empreses del nostre territori, creixin, generant més riquesa i més llocs de treball». En aquest sentit, va posar de manifest «la importància de la col·laboració publicoprivada, que permet arribar d’una manera òptima a les necessitats del teixit productiu en aquest cas, però  també del conjunt de la societat».

 

En global, al llarg d’aquestes quatre edicions, de les 185 empreses de la província, les quals 10 empreses del Berguedà, ja han accelerat al seu creixement gràcies al programa. La bona valoració dels participants i els resultats satisfactoris han fet que PIMEC i la Diputació de Barcelona continuïn amb el programa amb aquesta cinquena edició.