ABRIL 2019

Subvencions PAE al Berguedà


1’5 milions d’euros per impulsar els polígons Berguedans

La Diputació de Barcelona ha aprovat, aquest dijous, el segon paquet d’ajuts del Pla de Modernització de Polígons i ja són 3 els municipis Berguedans que han estat seleccionats, reportant gairebé 1,5 milions d’euros a la comarca per a la millora dels polígons.
 
 
Dins d’aquests ajuts s’han atorgat 15 milions d’euros a 27 municipis de la demarcació de Barcelona, dins del Pla de Modernització de Polígons, per tal de modernitzar-los en matèria d’infraestructures, serveis, promoció i actuacions innovadores.
 
 
Dels quals Gironella rebrà un ajut de prop de 300.000 euros per realitzar diferents actuacions com la instal·lació d’enllumenat LED que permetrà reduir l’impacte mediambiental i el cost elèctric, així com diverses actuacions de desplegament de les xarxes d’evacuació d’aigües als polígons Camp de Pals i Can Rafalet.
 
 
En el marc de la convocatòria de Diputació per a la Modernització de Polígons dins la demarcació de Barcelona, del total de 52 candidatures presentades dins el marc de projectes específics, 22 han estat seleccionades, entre les quals hi ha Gironella, Berga i Puig-reig, les quals rebran gairebé 1.500.000 euros per a la millora i modernització dels polígons que disposen.
 
 
La millora de les infraestructures i serveis existents en els polígons d’activitat econòmica és un dels pilars del Pla de Dinamització dels Polígons del Berguedà, impulsat l’any 2014 per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i del qual s’han anat desplegant i implementant diferents actuacions consistents en la promoció del sol i sostre industrial a traves de www.berguedaempreses.cat. En aquest sentit, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà ha donat suport a tots els municipis que s’hi ha presentat amb la voluntat de millorar l’estat dels polígons.
 
 
En el cas de Berga, les inversions posen el focus en la xarxa de subministrament d’aigua, la millora dels vials d’accés del polígon, zones verdes, millora de la circulació interna, zones per a nous aparcaments o la millora del ferm. En total, més d’un milió d’euros per a modernitzar el principal polígon de la comarca en quant a activitats establertes.
 
 
En el cas de Puig-reig, les actuacions es centren en la millora de l’enllumenat públic (tipus LED) i canalització per a l’establiment de fibra òptica. La xifra ronda els 70.000 euros atorgats.