AGOST 2017

VI Edició del Concurs d'Idees Emprenedores


Un any més, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà posa en marxa el Concurs d’Idees Emprenedores, arribant d’aquesta manera a la 6a edició.
 

El certamen continua disposant del patrocini de La Caixa amb l’aportació de 3500€ i amb la col·laboració de moltes entitats i empreses que aposten per l’emprenedoria de casa nostra i fan possible la realització del concurs, dotant els premis valorats amb més de 15.000€

 

Aquesta iniciativa s’emmarca dins el treball de l’Agència de continuar sensibilitzant, fomentant i impulsant l’emprenedoria i creació d’empreses al Berguedà. El suport als emprenedors en la creació i posada en marxa de la iniciativa empresarial, des de l’assessorament en el pla de negoci, la recerca de finançament i l’oferta d’espais per iniciar l’activitat en el viver d’empreses que disposa l’Agència. L’emprenedoria és un dels aspectes claus de la nostra comarca i prova d’això és que ja s’està treballant des de les mateixes Escoles (programa Cultura Emprenedora a les Escoles), ens els Instituts (Programa EJE) i amb altres accions com l’Escola d’Emprenedors, la qual ha conclòs recentment la seva 9ª Edició.

 

El 6è.Concurs d’Idees Emprenedores al Berguedà és un certamen amb premis distribuïts en dues categories: el premi emprenedor, amb tres distincions, que guardona els projectes d’empresa més viables, innovadors i amb major potencial de creixement; i el premi a la millor idea, amb distinció única, que valora la idea més innovadora i creativa.

Les dotacions de premis son:

Premi a la millor idea:

          Premi valorat en 1.500 euros (300 € en metàl·lic i 1200 € valor de la resta del premi)

Premi emprenedor: 

          1er premi: valorat en 6.600 euros  (1.500 € en metàl·lic i 5100 € valor de la resta del premi)

          2on premi: valorat en 4.000 euros (1.000 € en metàl·lic i 3000 € valor de la resta del premi)

          3er premi: valorat en 3.250 euros (400 € en metàl·lic i 2850 € valor de la resta del premi)

 

  

Com a novetat, aquest any el jurat a part de puntuar els diferents projectes emprenedors, treballarà per poder donar un feedback a tots i cadascun dels participants per tal de destacar-ne els punts forts i els no tant forts. D’aquesta forma els emprenedors poden tenir més perpectives i opinions sobre el seu projecte.

 

D’altra banda, es seguirà apostant per incloure vídeos de suport a les candidatures (com a opcional), el que va ser novetat l’edició anterior i que tant bona valoració i acceptació va tenir. Complementàriament als vídeos entregats per les persones participants en l’edició de l’any passat, l’organització també va elaborar un vídeo amb diferents testimonis d’edicions anteriors del Concurs d’Idees Emprenedores que podeu trobar aquí.

 

Amb l’edició d’enguany es preveu que es superin les 100 candidatures, repartides entre les 6 edicions.

 

Tota la informació: bases, inscripcions i registre es podrà consultar a la web de l’Agència

 

Col·laboradors i Patrocinadors 6a edició – any  2017 

 
  • Entitat patrocinadora: Obra Social “La Caixa”, continua patrocinant el concurs d’idees emprenedores al Berguedà, el patrocini permet dotar els premis econòmicament (3.500€).
  • Consolidació de la col·laboració pública-privada (gestories/assessories  i entitats col·laboradores). 
  • 7 Entitats col·laboradores: Cambra de Comerç de Barcelona, Delegació al Berguedà , Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB), Fundació Universitària del Bages (FUB) – UManresa, Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC), Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, Associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà
  • 16 Empreses col·laboradores: Inforber, Moi Acció, Regió 7, Gestoria Plana, Gestoria Plana Bagà, Assessoria Puig-reig, Assessoria Guitart, Assessoria Coma, Assessoria Miquela Garriga, Montraveta & Hernandez Associats, Assessoria Serarols & Associats, Gestoria F. Fernàndez Cabra S.L.P., Assessorament Personalitzat de Pimes, Jordi Fontquerni, Agroxarxa, Gestoria Pujol, Assessoria Josep Maria Casals.